Jeg er både tolder, amatørfotograf og tosset med lokalhistorie. Det er de tre ingredienser, jeg har brugt for at skrive og ikke mindst fotografere bogen “På Stregen”.

Bogen blev til før den “midlertidige grænsekontrol” blev indført, og er derfor ikke længere et samtidsbillede af grænsen mellem Danmark og vores naboland, Tyskland. Ironisk nok er bogen, der gav et nutidsbillede af grænsen ud fra historiske oplysninger, selv blevet en historisk skildring af grænsen, som den var engang. Jeg tror dog ikke, at det gør læseoplevelsen mindre.

Jeg blev født i 1971, og sammen med mine forældre levede jeg mine første år på en gård i landsbyen Kiskelund lige nord for den dansk-tyske grænse. Tilværelsen som landmandssøn varede dog ikke så længe. Faktisk stoppede den allerede i slutningen af det samme årti, hvor en landbrugskrise ramte familien, og de vidtstrakte marker blev skiftet ud med græsplænen omkring et parcelhus.

Efter folkeskole, HF og en uddannelse som markedsøkonom sideløbende med forskellige studiejobs og senere lederjobs i detailhandlen og en tur forbi speditionsbranchen endte jeg i Toldvæsnet. Skiftende regeringer har kaldt os for mange forskellige ting: Told og Skat, ToldSkat, Skat og som det seneste skud på stammen, hedder vi nu Toldstyrelsen. Pointen er dog: Jeg blev tolder i 2001 og har siden arbejdet med kontrol og sagsbehandling af toldsager.

Jeg er født, og opvokset i grænselandet og har altid interesseret mig for egens historie og grænsens betydning for livet i hernede. Sammen med en stor interesse for fotografering og jobbet som tolder blev det til bogen På Stregen – En fototur ved den forladte grænse

Interessen for grænselandet er der stadig, og jeg har det godt hernede i det sønderjyske, hvor jeg bor sammen med min dejlige kone og vores vidunderlige datter.